DELICATELY SMOKED –
FULL FLAVOUR
Hot-smoked salmon fish products
At Hätälä we skilfully and carefully smoke the salmon to enrich its flavour. When this traditional fish delicacy is seasoned with classic Scandinavian flavour combinations, the result is a perfect product that suits a contemporary taste.
Which will be your favourite?
Hätälä ASC
Hot-smoked salmon fillet
Original
The traditional version of skilfully hot-smoked salmon is full of flavour, even without seasoning.
140 g
Hätälä
Hot-smoked salmon fillet
Original
The traditional version of skilfully hot-smoked salmon is full of flavour, even without seasoning.
140 g
Hätälä ASC
Hot-smoked salmon
Mixed Peppercorns
A mix of peppers adds a tasty extra punch to the full flavour of hot-smoked salmon.
140 g
Hätälä
Hot-smoked salmon
Mixed Peppercorns
A mix of peppers adds a tasty extra punch to the full flavour of hot-smoked salmon.
140 g
Hätälä ASC
Hot-smoked salmon
Citrus
Lemon and fish are an excellent match. This hot-smoked salmon is a case in point.
140 g
Hätälä ASC
Hot-smoked salmon
Cajun
Tastes from Cajun cuisine combine with the full flavour of hot-smoked salmon.
140 g
Hätälä
Varmrökt laxfilé
Original
Varmrökt laxfilé som tillretts med vant handlag på traditionellt vis.
gastro ca. 1,5 kg
Hätälä
Varmrökt laxfilé
Original
Helsida på träskiva. Finns även i vakuumförpackning.
Ca. 1 kg
Hätälä
ASC Varmrökt laxfilé
Original
Varmrökt lax som tillretts med vant handlag på traditionellt vis. Naturell kryddning, men ändå så full av smak.
ca. 500g
Hätälä
Varmrökt laxfilé
Original
Varmrökt lax som tillretts med vant handlag på traditionellt vis. Naturell kryddning, men ändå så full av smak.
ca. 1Kg
Hätälä
Varmrökt regnbåge
Original
Varmrökt regnbågslax som tillretts med vant handlag på traditionellt vis. Hel fisk, full av smak.
Ca. 1 kg
Hätälä
Varmrökt sik
Varmrökt sik som tillretts med vant handlag på traditionellt vis. Hel fisk, full av smak!
Ca. 700 g
Laxtaco
700 g Hätäläs varmrökta lax / 1 tsk färsk koriander
Tomat- och bönsalsa
200 g körsbärstomater / 100 g bönor (trädgårdsböna) / 100 g rödkål / 1 rödlök / 1 vitlöksklyfta / 1/2 röd mild chili / saften av en lime / en nypa salt och svartpeppar
Yoghurtsås
2 dl naturell yoghurt / 1 tsk färsk koriander / 1 tsk färsk mynta / en nypa salt
Tacos
6 st vetetortillor
Rulle med rökt lax och räkor
Botten:
6 ägg / 5 dl mjölk / 1,5 dl halvgrovt vetemjöl / 1 tsk salt / svartpeppar / 1,5 msk hackad dill / 50 g riven emmentalerost / 50 g soltorkade tomater, strimlade
Fyllning:
280 g Hätäläs rökta lax / 200 g färskost / 2 msk limesaft / 200 g räkor / svartpeppar
Spansk omelett
6-8 ägg / 280 g Hätäläs varmrökta lax / 1/2 kg kokt potatis / 1 gul lök / 1,5 dl olivolja / 1 msk finhackad bladpersilja / 1 ask miniplommontomater / salt / svartpeppar
Salade Niçoise
560 g Hätäläs varmrökta lax / ½ kg fast potatis, kokt / 100 g gröna bönor, kokta / 4 kokta ägg / 1 rödlök, skuren i ringar / 4 plommontomater, skurna i klyftor / ½ färskgurka / 1 ask anjovis / 1 burk Kalamata oliver
Sås
½ dl citronsaft / 1 finhackad vitlöksklyfta / ½ msk Dijonsenap / ½ tsk salt / ½ tsk socker / 2 msk finhackad bladpersilja / 1 dl rypsolja
Laxsmörgåstårta med två fyllningar
1 mörkt formbröd, oskivat / 1 ljust formbröd, oskivat / ca 2 dl mustig grönsaks- eller fiskbuljong / ca 300 g färskost (som du försiktigt kan mjuka upp med lite majonnäs eller crème fraiche)
Garnering: till exempel jätteräkstjärtar, skivor av Hätäläs kallrökta lax, dill, körsbärstomater.
Fyllning 1:
1 rödlök / 200 g Hätäläs varmrökta lax
200 g remouladsås / 1/2 tsk chilipulver / 50 g (1/2 dl) majonnäs / 1/2 tsk svartpeppar / 1/4 tsk vitpeppar / 1 msk crème fraiche
Fyllning 2:
280 g skivor av Hätäläs kallrökta lax / 1 rödlök / 180 g färskost / 5 msk majonnäs / 2 tsk rosépeppar
Flamed salmon fish products
FROM WATER TO BLAZING FLAMES
Gravad and cold-smoked salmon fish products
SLICES SEASONED WITH NATURE
Fresh fish
THE NORTH’S CATCH OF THE DAY
Fair Northern Fish
The freshest fish from the coldest arctic waters. Highest standards for food safety and quality. A fourth-generation family company with one passion: producing the most delicious fish products in the world.
FISH PRODUCTS WITH PASSION SINCE 1938
The Hätälä Family
Hätälä Bocuse d’Or -yhteistyössä
Nyhet / 2022-03-23
Ny produkt sprungen ur Hätäläs innovativa produktutveckling: lax i skivor med en touch av whisky
Nyhet / 2020-09-21
Hätäläs Bättre BRGR: en ny typ av flamstekt laxburgare
Nyhet / 2020-04-07
Fiskbiff à la Lindström: en älskad svensk klassiker som blivit ännu sundare
Nyhet / 2020-04-07
Tack till fiskaren
Nyhet / 2020-04-07
30. Symposium Feines Essen und Trinken
Aktuelle / 2022-07-29
Am offenen Feuer FLAMMGEGARTES LACHSFILET
Aktuelle / 2021-10-12