DELICATELY SMOKED –
FULL FLAVOUR

Hot-smoked salmon fish products

At Hätälä we skilfully and carefully smoke the salmon to enrich its flavour. When this traditional fish delicacy is seasoned with classic Scandinavian flavour combinations, the result is a perfect product that suits a contemporary taste.

Which will be your favourite?

Hätälä ASC
Hot-smoked salmon fillet
Original


The traditional version of skilfully hot-smoked salmon is full of flavour, even without seasoning.

140 g

Hätälä
Hot-smoked salmon fillet
Original


The traditional version of skilfully hot-smoked salmon is full of flavour, even without seasoning.

140 g

Hätälä ASC
Hot-smoked salmon
Mixed Peppercorns


A mix of peppers adds a tasty extra punch to the full flavour of hot-smoked salmon.

140 g

Hätälä
Hot-smoked salmon
Mixed Peppercorns


A mix of peppers adds a tasty extra punch to the full flavour of hot-smoked salmon.

140 g

Hätälä ASC
Hot-smoked salmon
Citrus


Lemon and fish are an excellent match. This hot-smoked salmon is a case in point.

140 g

Hätälä ASC
Hot-smoked salmon
Cajun


Tastes from Cajun cuisine combine with the full flavour of hot-smoked salmon.

140 g

Hätälä
Varmrökt laxfilé
Original


Varmrökt laxfilé som tillretts med vant handlag på traditionellt vis.

gastro ca. 1,5 kg

Hätälä
Varmrökt laxfilé
Original


Helsida på träskiva. Finns även i vakuumförpackning.

Ca. 1 kg

Hätälä
ASC Varmrökt laxfilé
Original


Varmrökt lax som tillretts med vant handlag på traditionellt vis. Naturell kryddning, men ändå så full av smak.

ca. 500g

Hätälä
Varmrökt laxfilé
Original


Varmrökt lax som tillretts med vant handlag på traditionellt vis. Naturell kryddning, men ändå så full av smak.

ca. 1Kg

Hätälä
Varmrökt regnbåge
Original


Varmrökt regnbågslax som tillretts med vant handlag på traditionellt vis. Hel fisk, full av smak.

Ca. 1 kg

Hätälä
Varmrökt sik


Varmrökt sik som tillretts med vant handlag på traditionellt vis. Hel fisk, full av smak!

Ca. 700 g

Laxtaco

700 g Hätäläs varmrökta lax / 1 tsk färsk koriander

Tomat- och bönsalsa
200 g
körsbärstomater / 100 g bönor (trädgårdsböna) / 100 g rödkål / 1 rödlök / 1 vitlöksklyfta / 1/2 röd mild chili / saften av en lime / en nypa salt och svartpeppar

Yoghurtsås
2 dl
naturell yoghurt / 1 tsk färsk koriander / 1 tsk färsk mynta / en nypa salt

Tacos
6 st
vetetortillor

Skär den varmrökta laxen i rejäla bitar. Strö finhackad färsk koriander på laxen.

Koka bönorna i saltat vatten i 8–10 minuter. Tiden kan variera efter hur stora bönorna är. Häll över bönorna i ett durkslag och låt kallna. Skär bönorna i mindre bitar. Skölj och skär tomaterna i fyra delar. Strimla rödkålen tunt. Skala och finhacka löken. Avlägsna fröna från chilin och finhacka den. Blanda alla ingredienser. Krydda med salt, peppar och limesaft.  

Gör yoghurtsåsen: Blanda yoghurten, kryddorna och de finhackade örterna. Förvara svalt.

Tacos: Värm upp ugnen till 250 grader C. Böj tortillasbröden över ugnsgallrets stänger. Ställ in i ugnen några minuter tills tacosen blivit frasiga och klara att avnjutas!

Rulle med rökt lax och räkor

Botten:
6
ägg / 5 dl mjölk / 1,5 dl halvgrovt vetemjöl / 1 tsk salt / svartpeppar / 1,5 msk hackad dill / 50 g riven emmentalerost / 50 g soltorkade tomater, strimlade

Fyllning:
280 g
Hätäläs rökta lax / 200 g färskost / 2 msk limesaft / 200 g räkor / svartpeppar

Botten: Vispa äggen, tillsätt mjölk, mjöl och kryddor. Rör om tills smeten är slät. Tillsätt de övriga ingredienserna för bottnen och rör om. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred ut smeten på bakplåtspappret. Grädda i 200°C i cirka 15 min tills bottnen har stelnat och fått lite färg. Vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper. Låt svalna i rumstemperatur.

Fyllning: Finhacka räkorna. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda. Bred ut fyllningen på den avsvalnade bottnen med en stekspade och rulla ihop till en hård rulle med hjälp av bakplåtspappret. Slå sedan in rullen i aluminiumfolie. Låt rullen vila i kylskåp i några timmar.

Servera med dillnötspesto och panerad sparris. 

1 knippe vit eller grön sparris / 2 ägg / 1 dl rågskorpmjöl (eller annat grovt ströbröd) / 1 dl riven parmesanost / salt och svartpeppar

Bryt av den träiga änden på sparrisen. Häll upp skorpmjöl och parmesan på en tallrik. Krydda blandningen med salt och svartpeppar. Knäck äggen i en annan tallrik och vispa upp dem med en gaffel. Vänd sparrisen först i äggvispet och sedan i skorpmjölsblandningen. Lägg sparrisen i en ugnsform och grädda i 225 °C i 10–15 min tills de har en vacker brun färg.

1 dl olivolja / 1 dl cashewnötter / 1/2 dl riven parmesanost / 1 knippe dill / 2 vitlöksklyftor

Mät upp alla ingredienserna i mixern och mixa till en jämn massa. Peston håller sig i kylskåp i några veckor. Olivoljan stelnar i +5 grader, så ta ut peston i rumstemperatur några timmar innan den ska användas.

Spansk omelett

6-8 ägg / 280 g Hätäläs varmrökta lax / 1/2 kg kokt potatis / 1 gul lök / 1,5 dl olivolja / 1 msk finhackad bladpersilja / 1 ask miniplommontomater / salt / svartpeppar

Skala och tärna potatisen och hacka löken. Fräs i olivolja i stekpanna. Vispa äggen i en skål och tillsätt persilja, salt och peppar. Häll över äggblandningen i stekpannan och rör om med träslev tills blandningen börjar stelna. Tillsätt fisken skuren i tärningar och miniplommontomaterna. Lägg ett lock på pannan och låt sjuda antingen på spisplattan eller i ugnen utan lock tills omeletten är genomgräddad. 

Servera med grönsallad och senapssås.

I spansk omelett kan du använda flamstekt lax i stället för rökt lax.

Salade Niçoise

560 g Hätäläs varmrökta lax / ½ kg fast potatis, kokt / 100 g gröna bönor, kokta / 4 kokta ägg / 1 rödlök, skuren i ringar / 4 plommontomater, skurna i klyftor / ½ färskgurka / 1 ask anjovis / 1 burk Kalamata oliver

Sås
½ dl citronsaft / 1 finhackad vitlöksklyfta / ½ msk Dijonsenap / ½ tsk salt / ½ tsk socker / 2 msk finhackad bladpersilja / 1 dl rypsolja

Gör först såsen genom att blanda alla såsingredienserna.

Värm upp den varmrökta laxen. Skiva potatisen och hacka bönorna. Skär äggen och tomaterna i klyftor och löken i tunna ringar. Dela gurkan mitt itu och skiva den.  

Gör en vacker sallad genom att varva de olika grönsakerna i en låg skål. Lägg äggklyftorna, anjovisfiléerna och oliverna överst. Ös sås över salladen med en sked. Garnera med persilja.   

Servera salladen med pain riche.

Laxsmörgåstårta med två fyllningar

1 mörkt formbröd, oskivat / 1 ljust formbröd, oskivat / ca 2 dl mustig grönsaks- eller fiskbuljong / ca 300 g färskost (som du försiktigt kan mjuka upp med lite majonnäs eller crème fraiche)

Garnering: till exempel jätteräkstjärtar, skivor av Hätäläs kallrökta lax, dill, körsbärstomater.

Fyllning 1:
1 rödlök / 200 g Hätäläs varmrökta lax
200 g
remouladsås / 1/2 tsk chilipulver / 50 g (1/2 dl) majonnäs / 1/2 tsk svartpeppar / 1/4 tsk vitpeppar / 1 msk crème fraiche

Fyllning 2:
280 g skivor av Hätäläs kallrökta lax / 1 rödlök / 180 g färskost / 5 msk majonnäs / 2 tsk rosépeppar

Rör först ihop fyllningarna och låt dem stå och dra i egna skålar i kylskåpet. Tärna löken och laxen och tillsätt de övriga ingredienserna. Skär bort kanterna på bröden och skär dem i vågräta skivor. Fukta brödskivorna med buljongen, bred ut fyllningen på brödskivorna i valfri ordning. Svep in smörgåstårtan ordentligt i först bakplåtspapper och sedan plastfolie. Lägg i en plastpåse. Lägg på lite vikt på smörgåstårtan. Låt den stå och dra i kylskåpet under ca en dag. Jämna ut smörgåstårtans kanter med en stekspade. Bred den uppmjukade färskosten över smörgåstårtan och garnera efter tycke och smak.

Flamed salmon fish products

FROM WATER TO BLAZING FLAMES

Gravad and cold-smoked salmon fish products

SLICES SEASONED WITH NATURE

Fresh fish

THE NORTH’S CATCH OF THE DAY

Fair Northern Fish

The freshest fish from the coldest arctic waters. Highest standards for food safety and quality. A fourth-generation family company with one passion: producing the most delicious fish products in the world.

FISH PRODUCTS WITH PASSION SINCE 1938

The Hätälä Family

Hätälä Bocuse d’Or -yhteistyössä

Nyhet / 2022-03-23

Ny produkt sprungen ur Hätäläs innovativa produktutveckling: lax i skivor med en touch av whisky

Nyhet / 2020-09-21

Hätäläs Bättre BRGR: en ny typ av flamstekt laxburgare

Nyhet / 2020-04-07

Fiskbiff à la Lindström: en älskad svensk klassiker som blivit ännu sundare

Nyhet / 2020-04-07

Tack till fiskaren

Nyhet / 2020-04-07

30. Symposium Feines Essen und Trinken

Aktuelle / 2022-07-29

Am offenen Feuer FLAMMGEGARTES LACHSFILET

Aktuelle / 2021-10-12