FROM WATER TO BLAZING FLAMES

Flamed fish products

Flamed in an open fire and oh-so-deliciously juicy, the folks at Hätälä have honed their salmon-flaming skills for over 80 years. Now, this delicacy much loved by the Finns is finally available in the rest of Europe! Perfect for every occasion, enjoy straight from the pack or add to a celebratory meal.

Finally in Europe! Will you try it?

Hätälä
LACHS BRGR


Leckerer, geflammter Lachsburger, essfertig zubereitet. Schnell und einfach auf dem Grill oder in der Pfanne zu erwärmen. Gesund und trendig, leicht zu variieren.

200 g

Hätälä
flamed salmon fillet
Original


Traditionally prepared by flaming with genuine fire, this salmon fillet is ready to eat and delicious!

140 g

Hätälä
flamed salmon fillet
Nordic Forest


In this oh-so-deliciously juicy salmon fillet a hint of the wilderness of the north can be detected.

140 g

Hätälä
ASC flamed salmon fillet
Original


Traditionally prepared by flaming with genuine fire, this salmon fillet is ready to eat and delicious!

140 g

Hätälä
flamed salmon fillet
Original


Traditionally prepared by flaming with genuine fire, this salmon fillet is ready to eat and delicious!

140 g

Hätälä
flamed salmon fillet
Nordic Forest


In this oh-so-deliciously juicy salmon fillet a hint of the wilderness of the north can be detected.

140 g

Hätälä
flamed salmon fillet
Sweet chili


Just the right combination of hot and sweet may make this flamed salmon your favourite.

140 g

Hätälä
ASC flamed salmon fillet
Rum-maple syrup


Grilled in blazing flames, the full flavour of the fish is perfected with the taste of rum and maple syrup.

140 g

Hätälä
flamed salmon fillet
Rum-maple syrup


Grilled in blazing flames, the full flavour of the fish is perfected with the taste of rum and maple syrup.

140 g

Hätälä
Flamstekt laxfilé
Original


Läcker laxfilé som flamstekts på traditionellt vis över äkta öppen eld. Färdig att avnjutas.

gastro ca. 1,5 kg

Hätälä
Flamstekt laxfilé
Original


Helsida på träskiva. Finns även i vakuumförpackning.

Ca. 1 kg

Hätälä
Flamstekt laxfilé
Original


Läcker laxfilé som flamstekts på traditionellt vis över äkta öppen eld. Färdig att avnjutas!

ca. 500g

Hätälä
Flamstekt laxfilé
Original


Läcker laxfilé som flamstekts på traditionellt vis över äkta öppen eld. Färdig att avnjutas!

ca. 1Kg

Hätälä´s flamed salmon products are fully cooked and ready to eat straight from the pack.

Or why not try our delicious recipes?

SALLAD MED FLAMSTEKT LAX OCH GETOST

140 g Hätälä flamstekt lax / 200 g rödbetor / Rosmarin / Vitlöksklyftor (oskalade) / Olja / Salt / 100 g getost / 50 g valnötter / Honung / Röd ängssyra

Lägg de sköljda oskalade rödbetorna i en skål. Tillsätt lite olja och salt. Rör om och lägg över i ett ugnssäkert fat.

Tillsätt rosmarin och vitlöksklyftorna. Tillaga vid 180 °C i ca 45 minuter tills rödbetorna är lagom mjuka. Låt svalna. Skala och skiva därefter rödbetorna och vitlöken. Krydda efter smak.

Skär den flamstekta laxen i strimlor. Arrangera rätten vackert på fatet genom att varva lax, rödbetor, ost, nötter och honung. Garnera med röd ängssyra eller liknande.

Ziegenkäsesalat mit flammgegartem lachs

50 g flammgegarter Lachs / 200 g Rote Beete / Rosmarin / ungeschälte Knoblauchzehen / Öl / Salz / 100 g Ziegenkäse / 50 g Walnüsse / Honig

Gewaschene, ungeschälte Rote Beete in Schüssel geben. Etwas Öl und Salz dazu geben. Vermischen und in Ofenform füllen. Rosmarin und Knoblauchzehen dazu geben. Bei 180 Grad ca. 45 Min. garen. Abkühlen lassen, schälen und in Stücke schneiden. Nach Geschmack würzen.

Für die Portionen nacheinander geschnittenen, flammgegarten Lachs, Rote Beete, Ziegenkäse, Walnüsse und Honig aufeinander schichten.

Potatisplättar med flamstekt lax

280 g Hätäläs flamstekta lax / 1 dl crème fraiche / löjrom

Potatisplättar
250 g skalad mjölig potatis / 1 msk vetemjöl / 2 msk vispgrädde / 3 ägg / salt, vitpeppar, riven muskotnöt / smör för stekning / örter för garnering

  1. Koka potatisen tills den är genomkokt.
  2. Pressa potatisen i en purépress eller genom en sil. 
  3. Blanda i grädden och låt blandningen svalna.
  4. Rör ner mjölet i blandningen.
  5. Knäck ner ett ägg i taget i blandningen och rör om med en träslev.
  6. Krydda och låt vila i kylskåpet cirka 30 minuter.
  7. Stek små plättar i plättpanna på medeltemperatur, använd generöst med smält smör. Lägg över plättarna på tallrikar och toppa med flamstekt lax, crème fraiche och löjrom. Garnera med örter.

Kartoffelpfannkuchen mit flammgegartem lachs

200 g flammgegarter Lachs / 100 ml Crème fraîche / Fischrogen

Kartoffelpfannkuchen
250 g geschälte mehlige Kartoffeln / 1 EL Weizenmehl / 2 EL Schlagsahne / 3 Eier / Salz, weißer Pfeffer, geriebene Muskatnuss / Butter für die Pfanne / Kräuter zum garnieren

Kartoffeln gar kochen. Kartoffeln stampfen oder pürieren. Das Mus mit Sahne vermischen und abkühlen lassen. Dann Mehl darunter mischen. Eier nacheinander unterrühren und z. B. mit Holzlöffel gut vermischen. Mit Gewürzen abschmecken und im Kühlschrank etwa 30 Min. ruhen lassen.

Kleine Pfannkuchen in geeigneter Pfanne bei mittlerer Hitze in reichlich zerlassener Butter backen.

Pfannkuchen auf Teller geben und darauf flammgegarten Lachs, Crème fraîche und Fischrogen geben. Mit Kräutern garnieren.

Pasta med flamstekt lax

280 g Hätäläs flamstekta lax / 200 g pasta / 1 msk matolja / 1 gul lök / 1 vitlökslyfta / 1/2 mild chili /  100 g sockerärtor / 100 g broccolini/broccoli / 100 g körsbärstomater / det rivna skalet från en lime / 1 msk limesaft / 2 dl matlagningsgrädde / salt och svartpeppar efter smak / några blad färsk basilika

  1. Skala och finhacka löken. Skär chilin på längden, ta bort fröna och finhacka chilin. 
  2. Halvera tomaterna. Skär broccolinin/broccolin i mindre bitar. 
  3. Hetta upp en panna på medeltemperatur. Häll i oljan, löken och chilin. Rör om tills löken är mjuk. Tillsätt broccolinin/broccolin och sockerärtorna. Rör om i cirka 5 minuter tills allt är genomstekt. 
  4. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. 
  5. Riv skalet av limen och tillsätt i pannan tillsammans med limesaften. Tillsätt grädde, tomathalvor och kryddor. Låt småkoka en stund. 
  6. Låt vattnet rinna av pastan. Blanda pastan med såsen genom att försiktigt vända ner såsen i pastan.
  7. Ta bort skinnet av den flamstekta laxbiten. Lägg laxen på pastan.
  8. Garnera med basilikablad.

Mild flamstekt lax, uppiggande lime, lagom stark chili i kombination med fylligt gräddig pasta – rena fyrverkeriet av läckra smaker! Den här rätten är dessutom väldigt enkel att laga. Det tar mindre än en halvtimme att få maten på tallriken.

Pasta mit flammgegartem lachs

250 g flammgegarter Lachs / 200 g Nudeln / 1 EL Olivenöl / 1 Zwiebel / 1 Knoblauchzehe / 1/2 milde Chilischote / 100 g Zuckererbsen / 100 g Broccoli/Spargel / 100 g Kirschtomaten / 1 geriebene Limettenschale / 1 EL Limettensaft / 200 ml Schmand / Salz und Pfeffer nach Bedarf / frische Basilikumblätter

Zwiebel schälen und fein schneiden. Chilischote halbieren, Kerne entfernen und fein hacken. Tomaten halbieren. Broccoli/Spargel in kleine Stücke schneiden.

Pfanne auf mittlere Hitze erwärmen. Öl, Zwiebel und Chili dazu geben. Vermischen bis Zwiebeln weich werden. Gemüse dazu geben. Ca. 5 Min. gar werden lassen.

Die Nudeln nach Packungsanleitung in Salzwasser kochen.

Gewaschene Limettenschale in die Pfanne reiben und Limettensaft hinein pressen. Schmand, Tomaten und Gewürze dazu geben. Einen Moment garen lassen.

Nudeln abtropfen. Soße vorsichtig unter die Pasta heben.

Haut von flammgegartem Lachs abziehen und Lachsstücke auf Pasta garnieren.

Flamstekt lax med potatissallad

Dillpesto
1 kruka dill / ½ dl pinjefrön / 3 msk riven parmesanost / 2 dl olivolja / ½ vitlöksklyfta

Lax med potatissallad
560 g
Hätäläs flamstekta lax / ca 600 g fast potatis / 1 rödlök / 2–3 msk kapris / salt och svartpeppar

Koka potatisen med skalet på tills de är genomkokta. Låt kallna. Det här går bra att göra en dag innan. Skala potatisen och tillsätt den finhackade rödlöken och kaprisen. Krydda med salt och svartpeppar. 

Tillred peston: Börja med att rosta pinjefröna i en torr stekpanna och låt fröna svalna något. Lägg de torra ingredienserna till peston i en mixer. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle med mixern på full effekt.

Rör ner peston i potatissalladen och lägg upp salladen på tallrikar. Skär upp portionsbitar av den flamstekta laxen och fördela bitarna över salladen.

Flammgegarter lachs mit kartoffelsalat

Dillpesto
1 Topf Dill / 50 ml Pinienkerne / 3 EL geriebener Parmesan / 200 ml Olivenöl / ½ Knoblauchzehe

Salat
ca. 600 g
festkochende Kartoffeln / 1 rote Zwiebel / 2-3 EL Kapern / 600 g flammgegarter Lachs / Salz und schwarzer Pfeffer aus der Mühle

Kartoffeln mit Schale gar kochen und abkühlen lassen. (Kann schon am Vortag gemacht werden.) Kartoffeln schälen und mit fein geschnittener Zwiebel und Kapern vermischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.

Anschließend Pesto zubereiten. Zuerst Pinienkerne ohne Fett in Pfanne rösten und dann einen Moment abkühlen lassen. Die trockenen Inhaltsstoffe des Pesto in einen Mixer geben. Den Mixer auf höchste Stufe stellen und ein wenig Olivenöl dazugeben.

Pesto mit Salat vermischen und auf Tellern servieren. Den flammgegarten Lachs in mundgerechte Stücke schneiden und auf den Salat geben.

Fisktartar av flam­stekt lax och räkor

140 g Hätäläs flamstekta lax / 150 g räkor, skalade / 50 g majonnäs / 40 g crème fraiche / 2 tsk citronsaft / rivet citronskal / hackad gräslök / salt, vitpeppar / örter för garnering

Pocherat ägg:
Ägg / 2 l vatten / 1 tsk salt / 3 msk ättika

Tillbehör:
Salladsblandning / vinägrettsås / bröd

Fisktartar:
Skär laxen i mindre bitar och blanda med övriga ingredienser. Krydda. 

Pocherat ägg:
Koka upp vatten. Tillsätt salt och ättika. Knäck äggen ett i taget ner i vattnet och låt dem småkoka cirka 4–5 minuter. Lyft upp äggen ur vattnet med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.

Lägg upp fisktartaren på tallrikar och toppa med de pocherade äggen. Garnera med örter. Servera gärna ett gott rostat, eller ugnsfrasigt bröd bredvid.

Tacos mit flammgegartem lachs

500 g flammgegarter Lachs / 4 Tortillas / 120 g Minitomaten / 1 Topf Basilikum / 1 rote Zwiebel / 1 Paprika / 1 Pck. Crème fraîche / 1 EL Limettensaft / Salz und schwarzer Pfeffer / 2 EL zerkleinerte Kräuter

Zuerst alle Füllungen schneiden: den flammgegarten Lachs in Stücke, die Zwiebel in Ringe, die Minitomaten in Hälften und die Paprika in Scheiben.

Für die Soße Crème fraîche mit Salz, Pfeffer, Limettensaft und Kräutern vermischen.

Tortillas in der Mikrowelle oder im Ofen erwärmen. Tortillas füllen und zum Schluss mit Soße und Basilikumblättern garnieren.

Spanisches omelett mit flammgegartem lachs

250 g flammgegarter Lachs / 6–8 Eier / 1/2 kg gekochte Kartoffeln / 1 Zwiebel / 150 ml Olivenöl / 1 EL feingehackte Petersilie / Tomaten / Salz / schwarzer Pfeffer

Kartoffeln und Zwiebel schälen und in Würfel schneiden, mit Olivenöl in der Pfanne anbraten. Eier aufschlagen und in einer Schüssel mit Petersilie, Salz und Pfeffer verrühren. Die Mischung in die Pfanne gießen und mit dem Holzwender rühren bis das Omelett fest wird. In Stückchen geschnittenen Lachs und die Tomaten dazugeben. Mit dem Deckel auf der Pfanne gar werden lassen oder im Ofen ohne Abdeckung.

Mit grünem Salat und Senfsoße servieren.

Salat Nicoise

600 g flammgegarter Lachs / ½ kg gekochte Kartoffeln, festkochend / 100 g gekochte Fisolen / 4 gekochte Eier / 1 in Ringe geschnittene rote Zwiebel / 4 Tomaten in Spalten geschnitten / ½ in Scheiben geschnittene frische Gurke / ca. 65 g Anchovis / ca. 65 g schwarze Oliven / Pfeffer aus der Mühle / Rucola Salat

Sauce:
50 ml Zitronensaft / 1 gehackte Knoblauchzehe / ½ EL Dijon Senf / ½ TL Salz / ½ TL Zucker / 2 EL Petersilie / 100 ml Rapsöl

Zuerst die Sauce zubereiten, indem man alle Zutaten zusammenmixt und beiseite stellt.

Den geflammten Lachs in dünne Stücke schneiden. Die gekochten Kartoffeln schälen, in Scheiben schneiden und mit den geschnittenen Fisolen zum Lachs geben. Mit Pfeffer abschmecken.

Dann die Eier und Tomaten in Spalten schneiden und die in Ringe geschnittene rote Zwiebel und Rucola darunter mengen. Zuletzt die in Scheiben geschnittene Gurke dazugeben.

Die Anchovis und Oliven drüberstreuen und zum Schluss mit der Sauce und der Petersilie verfeinern.

Dazu passt sehr gut ein frisches Baguette.

Hot-smoked salmon fish products

DELICATELY SMOKED – FULL FLAVOUR

Gravad and cold-smoked salmon fish products

SLICES SEASONED WITH NATURE

Fresh fish

THE NORTH’S CATCH OF THE DAY

Fair Northern Fish

The freshest fish from the coldest arctic waters. Highest standards for food safety and quality. A fourth-generation family company with one passion: producing the most delicious fish products in the world.

FISH PRODUCTS WITH PASSION SINCE 1938

The Hätälä Family

Ny produkt sprungen ur Hätäläs innovativa produktutveckling: lax i skivor med en touch av whisky

Nyhet / 2020-09-21

Tack till fiskaren

Nyhet / 2020-04-07

Hätäläs Bättre BRGR: en ny typ av flamstekt laxburgare

Nyhet / 2020-04-07

Fiskbiff à la Lindström: en älskad svensk klassiker som blivit ännu sundare

Nyhet / 2020-04-07