Try our delicious recipes
Flamed salmon recipes Hot-smoked salmon recipes Gravad and cold-smoked salmon recipes
Flamed salmon recipes

SALLAD MED FLAMSTEKT LAX OCH GETOST
140 g Hätälä flamstekt lax / 200 g rödbetor / Rosmarin / Vitlöksklyftor (oskalade) / Olja / Salt / 100 g getost / 50 g valnötter / Honung / Röd ängssyra

Potatisplättar med flamstekt lax
280 g Hätäläs flamstekta lax / 1 dl crème fraiche / löjrom
Potatisplättar
250 g skalad mjölig potatis / 1 msk vetemjöl / 2 msk vispgrädde / 3 ägg / salt, vitpeppar, riven muskotnöt / smör för stekning / örter för garnering

Pasta med flamstekt lax
280 g Hätäläs flamstekta lax / 200 g pasta / 1 msk matolja / 1 gul lök / 1 vitlökslyfta / 1/2 mild chili / 100 g sockerärtor / 100 g broccolini/broccoli / 100 g körsbärstomater / det rivna skalet från en lime / 1 msk limesaft / 2 dl matlagningsgrädde / salt och svartpeppar efter smak / några blad färsk basilika

Flamstekt lax med potatissallad
Dillpesto
1 kruka dill / ½ dl pinjefrön / 3 msk riven parmesanost / 2 dl olivolja / ½ vitlöksklyfta
Lax med potatissallad
560 g Hätäläs flamstekta lax / ca 600 g fast potatis / 1 rödlök / 2–3 msk kapris / salt och svartpeppar

Fisktartar av flamstekt lax och räkor
140 g Hätäläs flamstekta lax / 150 g räkor, skalade / 50 g majonnäs / 40 g crème fraiche / 2 tsk citronsaft / rivet citronskal / hackad gräslök / salt, vitpeppar / örter för garnering
Pocherat ägg:
Ägg / 2 l vatten / 1 tsk salt / 3 msk ättika
Tillbehör:
Salladsblandning / vinägrettsås / bröd
Hot-smoked salmon recipes

Laxtaco
700 g Hätäläs varmrökta lax / 1 tsk färsk koriander
Tomat- och bönsalsa
200 g körsbärstomater / 100 g bönor (trädgårdsböna) / 100 g rödkål / 1 rödlök / 1 vitlöksklyfta / 1/2 röd mild chili / saften av en lime / en nypa salt och svartpeppar
Yoghurtsås
2 dl naturell yoghurt / 1 tsk färsk koriander / 1 tsk färsk mynta / en nypa salt
Tacos
6 st vetetortillor

Rulle med rökt lax och räkor
Botten:
6 ägg / 5 dl mjölk / 1,5 dl halvgrovt vetemjöl / 1 tsk salt / svartpeppar / 1,5 msk hackad dill / 50 g riven emmentalerost / 50 g soltorkade tomater, strimlade
Fyllning:
280 g Hätäläs rökta lax / 200 g färskost / 2 msk limesaft / 200 g räkor / svartpeppar

Spansk omelett
6-8 ägg / 280 g Hätäläs varmrökta lax / 1/2 kg kokt potatis / 1 gul lök / 1,5 dl olivolja / 1 msk finhackad bladpersilja / 1 ask miniplommontomater / salt / svartpeppar

Salade Niçoise
560 g Hätäläs varmrökta lax / ½ kg fast potatis, kokt / 100 g gröna bönor, kokta / 4 kokta ägg / 1 rödlök, skuren i ringar / 4 plommontomater, skurna i klyftor / ½ färskgurka / 1 ask anjovis / 1 burk Kalamata oliver
Sås
½ dl citronsaft / 1 finhackad vitlöksklyfta / ½ msk Dijonsenap / ½ tsk salt / ½ tsk socker / 2 msk finhackad bladpersilja / 1 dl rypsolja

Laxsmörgåstårta med två fyllningar
1 mörkt formbröd, oskivat / 1 ljust formbröd, oskivat / ca 2 dl mustig grönsaks- eller fiskbuljong / ca 300 g färskost (som du försiktigt kan mjuka upp med lite majonnäs eller crème fraiche)
Garnering: till exempel jätteräkstjärtar, skivor av Hätäläs kallrökta lax, dill, körsbärstomater.
Fyllning 1:
1 rödlök / 200 g Hätäläs varmrökta lax
200 g remouladsås / 1/2 tsk chilipulver / 50 g (1/2 dl) majonnäs / 1/2 tsk svartpeppar / 1/4 tsk vitpeppar / 1 msk crème fraiche
Fyllning 2:
280 g skivor av Hätäläs kallrökta lax / 1 rödlök / 180 g färskost / 5 msk majonnäs / 2 tsk rosépeppar
Gravad and cold-smoked salmon recipes

Poké bowl med gravad lax
200–250 g skivor av Hätäläs gravade lax, Apelsin-lime / 1 dl sojabönor (frysta) / 15 cm gurka / 1 salladslök med blast / 4 stora rädisor / 1/2 apelsin / 1 avokado / 1/2 mango / 3 dl kokt sushi- eller basmatiris / 1 knippe bladpersilja / 1 lime

Paj med gravad lax och fiskrom
Deg
2½ dl brödmjölblandning, t.ex. semlemjölblandning / 100 g smör / ½ tsk salt / 1½–2 tsk kallt vatten
Fyllning
100–140 g skivor av Hätäläs gravade lax / 100 g rom av regnbågsforell eller sik / 2 dl grädde / Saften av en halv citron / 3 st ägg / 1 tsk senap / dill / vitpeppar

Tunnbrödsrullar med lax
250–300 g skivor av Hätäläs kallrökta lax / 2 påsar tunnbröd / ½ dl fiskbuljong / saften av en halv citron / 1 msk hackad dill / 150 g färskost, naturell eller kryddad efter smak / 1 tsk korianderpasta / 70 g soltorkade tomater / 2 vitlöksklyftor / salt och peppar

Laxsmörgåstårta med två fyllningar
1 mörkt formbröd, oskivat / 1 ljust formbröd, oskivat / ca 2 dl mustig grönsaks- eller fiskbuljong / ca 300 g färskost (som du försiktigt kan mjuka upp med lite majonnäs eller crème fraiche)
Garnering: till exempel jätteräkstjärtar, skivor av Hätäläs kallrökta lax, dill, körsbärstomater.
Fyllning 1:
1 rödlök / 200 g Hätäläs varmrökta lax
200 g remouladsås / 1/2 tsk chilipulver / 50 g (1/2 dl) majonnäs / 1/2 tsk svartpeppar / 1/4 tsk vitpeppar / 1 msk crème fraiche
Fyllning 2:
280 g skivor av Hätäläs kallrökta lax / 1 rödlök / 180 g färskost / 5 msk majonnäs / 2 tsk rosépeppar
Flamed salmon fish products
FROM WATER TO BLAZING FLAMES
Hot-smoked salmon fish products
DELICATELY SMOKED – FULL FLAVOUR
Gravad and cold-smoked salmon fish products
SLICES SEASONED WITH NATURE
Fresh fish
THE NORTH’S CATCH OF THE DAY
Fair Northern Fish
The freshest fish from the coldest arctic waters. Highest standards for food safety and quality. A fourth-generation family company with one passion: producing the most delicious fish products in the world.
FISH PRODUCTS WITH PASSION SINCE 1938
The Hätälä Family

Hätälä Bocuse d’Or -yhteistyössä
Nyhet / 2022-03-23

Ny produkt sprungen ur Hätäläs innovativa produktutveckling: lax i skivor med en touch av whisky
Nyhet / 2020-09-21

Hätäläs Bättre BRGR: en ny typ av flamstekt laxburgare
Nyhet / 2020-04-07

Fiskbiff à la Lindström: en älskad svensk klassiker som blivit ännu sundare
Nyhet / 2020-04-07

Tack till fiskaren
Nyhet / 2020-04-07