SLICES SEASONED WITH NATURE
Gravad and cold-smoked salmon fish products
Skilfully prepared and beautifully sliced gravad and cold-smoked salmon. But why stop there? For the ultimate gourmet experience we have created finger-licking flavour combinations that marry top-quality salmon with the taste of nature’s arctic berries or tropical fruits.
One taste and you’ll fall in love!
Hätälä
ASC Grav laxfilé
Original
Läcker, traditionell gravlax – konstfullt tillredd.
125 g
Hätälä
ASC Gravad salmon slices
Orange-lime
An energising hint of the tropics – the perfect accompaniment to a salad or a feast.
125 g
Hätälä
Gravad salmon slices
Orange-lime
An energising hint of the tropics – the perfect accompaniment to a salad or a feast.
125 g
Hätälä
ASC Gravad salmon slices
Arctic Berry
The aromas of arctic berries are a delicious addition to the taste of gravad salmon.
125 g
Hätälä
Gravad salmon slices
Arctic Berry
The aromas of arctic berries are a delicious addition to the taste of gravad salmon.
125 g
Hätälä
ASC Cold-smoked salmon slices
Original
Cold-smoked using alder woodchips and presented in clean slices. Simply delicious!
125 g
Hätälä
Cold-smoked salmon slices
Original
Cold-smoked using alder woodchips and presented in clean slices. Simply delicious!
125 g
Hätälä
ASC Cold-smoked salmon slices
Genuine Malt Whisky
A dash of genuine malt whisky accentuates the delicious taste of high quality cold-smoked salmon.
125 g
Hätälä
Cold-smoked salmon slices
Genuine Malt Whisky
A dash of genuine malt whisky accentuates the delicious taste of high quality cold-smoked salmon.
125 g
Hätälä
ASC Kallrökt laxfilé i bit
Original
Kallrökt med alspån. Helt enkelt utsökt!
250 g
Hätälä
ASC Gravad laxfilé i bit
Original
Läcker, traditionell gravlax – konstfullt tillredd.
250 g
Poké bowl med gravad lax
200–250 g skivor av Hätäläs gravade lax, Apelsin-lime / 1 dl sojabönor (frysta) / 15 cm gurka / 1 salladslök med blast / 4 stora rädisor / 1/2 apelsin / 1 avokado / 1/2 mango / 3 dl kokt sushi- eller basmatiris / 1 knippe bladpersilja / 1 lime
Paj med gravad lax och fiskrom
Deg
2½ dl brödmjölblandning, t.ex. semlemjölblandning / 100 g smör / ½ tsk salt / 1½–2 tsk kallt vatten
Fyllning
100–140 g skivor av Hätäläs gravade lax / 100 g rom av regnbågsforell eller sik / 2 dl grädde / Saften av en halv citron / 3 st ägg / 1 tsk senap / dill / vitpeppar
Tunnbrödsrullar med lax
250–300 g skivor av Hätäläs kallrökta lax / 2 påsar tunnbröd / ½ dl fiskbuljong / saften av en halv citron / 1 msk hackad dill / 150 g färskost, naturell eller kryddad efter smak / 1 tsk korianderpasta / 70 g soltorkade tomater / 2 vitlöksklyftor / salt och peppar
Laxsmörgåstårta med två fyllningar
1 mörkt formbröd, oskivat / 1 ljust formbröd, oskivat / ca 2 dl mustig grönsaks- eller fiskbuljong / ca 300 g färskost (som du försiktigt kan mjuka upp med lite majonnäs eller crème fraiche)
Garnering: till exempel jätteräkstjärtar, skivor av Hätäläs kallrökta lax, dill, körsbärstomater.
Fyllning 1:
1 rödlök / 200 g Hätäläs varmrökta lax
200 g remouladsås / 1/2 tsk chilipulver / 50 g (1/2 dl) majonnäs / 1/2 tsk svartpeppar / 1/4 tsk vitpeppar / 1 msk crème fraiche
Fyllning 2:
280 g skivor av Hätäläs kallrökta lax / 1 rödlök / 180 g färskost / 5 msk majonnäs / 2 tsk rosépeppar
Flamed salmon fish products
FROM WATER TO BLAZING FLAMES
Hot-smoked salmon fish products
DELICATELY SMOKED – FULL FLAVOUR
Fresh fish
THE NORTH’S CATCH OF THE DAY
Fair Northern Fish
The freshest fish from the coldest arctic waters. Highest standards for food safety and quality. A fourth-generation family company with one passion: producing the most delicious fish products in the world.
FISH PRODUCTS WITH PASSION SINCE 1938
The Hätälä Family
Hätälä Bocuse d’Or -yhteistyössä
Nyhet / 2022-03-23
Ny produkt sprungen ur Hätäläs innovativa produktutveckling: lax i skivor med en touch av whisky
Nyhet / 2020-09-21
Hätäläs Bättre BRGR: en ny typ av flamstekt laxburgare
Nyhet / 2020-04-07
Fiskbiff à la Lindström: en älskad svensk klassiker som blivit ännu sundare
Nyhet / 2020-04-07
Tack till fiskaren
Nyhet / 2020-04-07
30. Symposium Feines Essen und Trinken
Aktuelle / 2022-07-29
Am offenen Feuer FLAMMGEGARTES LACHSFILET
Aktuelle / 2021-10-12