SLICES SEASONED WITH NATURE

Gravad and cold-smoked salmon fish products

Skilfully prepared and beautifully sliced gravad and cold-smoked salmon. But why stop there? For the ultimate gourmet experience we have created finger-licking flavour combinations that marry top-quality salmon with the taste of nature’s arctic berries or tropical fruits.

One taste and you’ll fall in love!

Hätälä
ASC Grav laxfilé
Original


Läcker, traditionell gravlax – konstfullt tillredd.

125 g

Hätälä
ASC Gravad salmon slices
Orange-lime


An energising hint of the tropics – the perfect accompaniment to a salad or a feast.

125 g

Hätälä
Gravad salmon slices
Orange-lime


An energising hint of the tropics – the perfect accompaniment to a salad or a feast.

125 g

Hätälä
ASC Gravad salmon slices
Arctic Berry


The aromas of arctic berries are a delicious addition to the taste of gravad salmon.

125 g

Hätälä
Gravad salmon slices
Arctic Berry


The aromas of arctic berries are a delicious addition to the taste of gravad salmon.

125 g

Hätälä
ASC Cold-smoked salmon slices
Original


Cold-smoked using alder woodchips and presented in clean slices. Simply delicious!

125 g

Hätälä
Cold-smoked salmon slices
Original


Cold-smoked using alder woodchips and presented in clean slices. Simply delicious!

125 g

Hätälä
ASC Cold-smoked salmon slices
Genuine Malt Whisky


A dash of genuine malt whisky accentuates the delicious taste of high quality cold-smoked salmon.

125 g

Hätälä
Cold-smoked salmon slices
Genuine Malt Whisky


A dash of genuine malt whisky accentuates the delicious taste of high quality cold-smoked salmon.

125 g

Hätälä
ASC Kallrökt laxfilé i bit
Original


Kallrökt med alspån. Helt enkelt utsökt!

250 g

Hätälä
ASC Gravad laxfilé i bit
Original


Läcker, traditionell gravlax – konstfullt tillredd.

250 g

Poké bowl med gravad lax

200–250 g skivor av Hätäläs gravade lax, Apelsin-lime / 1 dl sojabönor (frysta) / 15 cm gurka / 1 salladslök med blast / 4 stora rädisor / 1/2 apelsin / 1 avokado / 1/2 mango / 3 dl kokt sushi- eller basmatiris / 1 knippe bladpersilja / 1 lime

  1. Koka riset och sojabönorna enligt anvisningarna på förpackningarna.
  2. Skölj salladslök, rädisor och gurka. Skär sedan dessa i tunna skivor.
  3. Dela mangon och avokadon. Ta bort kärnorna, skär loss skalet och tärna fruktköttet.
  4. Skala apelsinen och skär den i mindre bitar. Lägg över riset i en skål som rätten kan serveras ur.
  5. Rulla laxen till rosor. Sprid ut alla ingredienserna elegant över riset. 
  6. Garnera portionen med bladpersilja eller koriander och limeskivor.

Poké bowl är en trendig och läcker maträtt som serveras enkelt men vackert upplagd i en skål. I det här receptet bildar apelsinen, avokadon och mangon en fin smakkombination tillsammans med den gravade laxen med apelsin- och limesmak. Men även Hätäläs lax med smak av arktiska bär eller Hätäläs kallrökta lax passar fint till denna rätt.

Paj med gravad lax och fiskrom

Deg
2½ dl
brödmjölblandning, t.ex. semlemjölblandning / 100 g smör / ½ tsk salt / 1½–2 tsk kallt vatten

Fyllning
100–140 g
skivor av Hätäläs gravade lax / 100 g rom av regnbågsforell eller sik / 2 dl grädde / Saften av en halv citron / 3 st ägg / 1 tsk senap / dill / vitpeppar

Arbeta in det rumstempererade smöret i mjölet och saltet med fingrarna och tillsätt vatten. Knåda degen jämn och tryck ut den över bottnen i en rund form, cirka 25 cm i diameter. Förgrädda pajbottnen i 200 grader C i cirka 10 minuter.

Rör ihop fyllningen bestående av rom, grädde, senap, ägg och citronsaft medan pajbottnen gräddas. När bottnen är klar, häll blandningen i formen och placera skivor av gravad lax överst. Grädda vidare i cirka 15 minuter tills fyllningen har stelnat.  

Låt svalna och skär upp portionsbitar av pajen. Servera pajen rumstempererad eller lite uppvärmd i ugn tillsammans med en fräsch grönsallad.

Pajen med gravad lax och rom är god också utan rom, men rommen ger extra fin smak åt pajen och gör hela rätten lite festligare.

Tunnbrödsrullar med lax

250–300 g skivor av Hätäläs kallrökta lax / 2 påsar tunnbröd / ½ dl fiskbuljong / saften av en halv citron / 1 msk hackad dill / 150 g färskost, naturell eller kryddad efter smak / 1 tsk korianderpasta / 70 g soltorkade tomater / 2 vitlöksklyftor / salt och peppar

Fukta tunnbrödet med fiskbuljong, använd pensel. Låt buljongen sugas upp i brödet en stund. Rör under tiden ner citronsaften, den finhackade dillen, korianderpastan, den finhackade vitlöken och hackad soltorkad tomat i färskosten. Bred ut pastan på tunnbrödet och lägg på skivor av kallrökt lax. Rulla tunnbrödet till en rulle med hjälp av aluminiumfolie. Stäng ändarna av paketet tätt. Låt dra och få smak i kylskåpet ett dygn. Skär cirka 1 cm tjocka bitar av rullen vid serveringen.

Laxsmörgåstårta med två fyllningar

1 mörkt formbröd, oskivat / 1 ljust formbröd, oskivat / ca 2 dl mustig grönsaks- eller fiskbuljong / ca 300 g färskost (som du försiktigt kan mjuka upp med lite majonnäs eller crème fraiche)

Garnering: till exempel jätteräkstjärtar, skivor av Hätäläs kallrökta lax, dill, körsbärstomater.

Fyllning 1:
1 rödlök / 200 g Hätäläs varmrökta lax
200 g
remouladsås / 1/2 tsk chilipulver / 50 g (1/2 dl) majonnäs / 1/2 tsk svartpeppar / 1/4 tsk vitpeppar / 1 msk crème fraiche

Fyllning 2:
280 g skivor av Hätäläs kallrökta lax / 1 rödlök / 180 g färskost / 5 msk majonnäs / 2 tsk rosépeppar

Rör först ihop fyllningarna och låt dem stå och dra i egna skålar i kylskåpet. Tärna löken och laxen och tillsätt de övriga ingredienserna. Skär bort kanterna på bröden och skär dem i vågräta skivor. Fukta brödskivorna med buljongen, bred ut fyllningen på brödskivorna i valfri ordning. Svep in smörgåstårtan ordentligt i först bakplåtspapper och sedan plastfolie. Lägg i en plastpåse. Lägg på lite vikt på smörgåstårtan. Låt den stå och dra i kylskåpet under ca en dag. Jämna ut smörgåstårtans kanter med en stekspade. Bred den uppmjukade färskosten över smörgåstårtan och garnera efter tycke och smak.

Flamed salmon fish products

FROM WATER TO BLAZING FLAMES

Hot-smoked salmon fish products

DELICATELY SMOKED – FULL FLAVOUR

Fresh fish

THE NORTH’S CATCH OF THE DAY

Fair Northern Fish

The freshest fish from the coldest arctic waters. Highest standards for food safety and quality. A fourth-generation family company with one passion: producing the most delicious fish products in the world.

FISH PRODUCTS WITH PASSION SINCE 1938

The Hätälä Family

Hätälä Bocuse d’Or -yhteistyössä

Nyhet / 2022-03-23

Ny produkt sprungen ur Hätäläs innovativa produktutveckling: lax i skivor med en touch av whisky

Nyhet / 2020-09-21

Hätäläs Bättre BRGR: en ny typ av flamstekt laxburgare

Nyhet / 2020-04-07

Fiskbiff à la Lindström: en älskad svensk klassiker som blivit ännu sundare

Nyhet / 2020-04-07

Tack till fiskaren

Nyhet / 2020-04-07

Am offenen Feuer FLAMMGEGARTES LACHSFILET

Aktuelle / 2021-10-12

30. Symposium Feines Essen und Trinken

Aktuelle / 2022-07-29