FROM WATER TO BLAZING FLAMES
Flamed fish products
Flamed in an open fire and oh-so-deliciously juicy, the folks at Hätälä have honed their salmon-flaming skills for over 80 years. Now, this delicacy much loved by the Finns is finally available in the rest of Europe! Perfect for every occasion, enjoy straight from the pack or add to a celebratory meal.
Finally in Europe! Will you try it?
Hätälä
LACHS BRGR
Leckerer, geflammter Lachsburger, essfertig zubereitet. Schnell und einfach auf dem Grill oder in der Pfanne zu erwärmen. Gesund und trendig, leicht zu variieren.
200 g
Hätälä
flamed salmon fillet
Original
Traditionally prepared by flaming with genuine fire, this salmon fillet is ready to eat and delicious!
140 g
Hätälä
flamed salmon fillet
Nordic Forest
In this oh-so-deliciously juicy salmon fillet a hint of the wilderness of the north can be detected.
140 g
Hätälä
ASC flamed salmon fillet
Original
Traditionally prepared by flaming with genuine fire, this salmon fillet is ready to eat and delicious!
140 g
Hätälä
flamed salmon fillet
Original
Traditionally prepared by flaming with genuine fire, this salmon fillet is ready to eat and delicious!
140 g
Hätälä
ASC flamed salmon fillet
Rum-maple syrup
Grilled in blazing flames, the full flavour of the fish is perfected with the taste of rum and maple syrup.
140 g
Hätälä
flamed salmon fillet
Rum-maple syrup
Grilled in blazing flames, the full flavour of the fish is perfected with the taste of rum and maple syrup.
140 g
Hätälä
Flamstekt laxfilé
Original
Läcker laxfilé som flamstekts på traditionellt vis över äkta öppen eld. Färdig att avnjutas.
gastro ca. 1,5 kg
Hätälä
Flamstekt laxfilé
Original
Helsida på träskiva. Finns även i vakuumförpackning.
Ca. 1 kg
Hätälä
Flamstekt laxfilé
Original
Läcker laxfilé som flamstekts på traditionellt vis över äkta öppen eld. Färdig att avnjutas!
ca. 500g
Hätälä
Flamstekt laxfilé
Original
Läcker laxfilé som flamstekts på traditionellt vis över äkta öppen eld. Färdig att avnjutas!
ca. 1Kg
Hätälä´s flamed salmon products are fully cooked and ready to eat straight from the pack.
Or why not try our delicious recipes?
SALLAD MED FLAMSTEKT LAX OCH GETOST
140 g Hätälä flamstekt lax / 200 g rödbetor / Rosmarin / Vitlöksklyftor (oskalade) / Olja / Salt / 100 g getost / 50 g valnötter / Honung / Röd ängssyra
Ziegenkäsesalat mit flammgegartem lachs
50 g flammgegarter Lachs / 200 g Rote Beete / Rosmarin / ungeschälte Knoblauchzehen / Öl / Salz / 100 g Ziegenkäse / 50 g Walnüsse / Honig
Potatisplättar med flamstekt lax
280 g Hätäläs flamstekta lax / 1 dl crème fraiche / löjrom
Potatisplättar
250 g skalad mjölig potatis / 1 msk vetemjöl / 2 msk vispgrädde / 3 ägg / salt, vitpeppar, riven muskotnöt / smör för stekning / örter för garnering
Kartoffelpfannkuchen mit flammgegartem lachs
200 g flammgegarter Lachs / 100 ml Crème fraîche / Fischrogen
Kartoffelpfannkuchen
250 g geschälte mehlige Kartoffeln / 1 EL Weizenmehl / 2 EL Schlagsahne / 3 Eier / Salz, weißer Pfeffer, geriebene Muskatnuss / Butter für die Pfanne / Kräuter zum garnieren
Pasta med flamstekt lax
280 g Hätäläs flamstekta lax / 200 g pasta / 1 msk matolja / 1 gul lök / 1 vitlökslyfta / 1/2 mild chili / 100 g sockerärtor / 100 g broccolini/broccoli / 100 g körsbärstomater / det rivna skalet från en lime / 1 msk limesaft / 2 dl matlagningsgrädde / salt och svartpeppar efter smak / några blad färsk basilika
Pasta mit flammgegartem lachs
250 g flammgegarter Lachs / 200 g Nudeln / 1 EL Olivenöl / 1 Zwiebel / 1 Knoblauchzehe / 1/2 milde Chilischote / 100 g Zuckererbsen / 100 g Broccoli/Spargel / 100 g Kirschtomaten / 1 geriebene Limettenschale / 1 EL Limettensaft / 200 ml Schmand / Salz und Pfeffer nach Bedarf / frische Basilikumblätter
Flamstekt lax med potatissallad
Dillpesto
1 kruka dill / ½ dl pinjefrön / 3 msk riven parmesanost / 2 dl olivolja / ½ vitlöksklyfta
Lax med potatissallad
560 g Hätäläs flamstekta lax / ca 600 g fast potatis / 1 rödlök / 2–3 msk kapris / salt och svartpeppar
Flammgegarter lachs mit kartoffelsalat
Dillpesto
1 Topf Dill / 50 ml Pinienkerne / 3 EL geriebener Parmesan / 200 ml Olivenöl / ½ Knoblauchzehe
Salat
ca. 600 g festkochende Kartoffeln / 1 rote Zwiebel / 2-3 EL Kapern / 600 g flammgegarter Lachs / Salz und schwarzer Pfeffer aus der Mühle
Fisktartar av flamstekt lax och räkor
140 g Hätäläs flamstekta lax / 150 g räkor, skalade / 50 g majonnäs / 40 g crème fraiche / 2 tsk citronsaft / rivet citronskal / hackad gräslök / salt, vitpeppar / örter för garnering
Pocherat ägg:
Ägg / 2 l vatten / 1 tsk salt / 3 msk ättika
Tillbehör:
Salladsblandning / vinägrettsås / bröd
Tacos mit flammgegartem lachs
500 g flammgegarter Lachs / 4 Tortillas / 120 g Minitomaten / 1 Topf Basilikum / 1 rote Zwiebel / 1 Paprika / 1 Pck. Crème fraîche / 1 EL Limettensaft / Salz und schwarzer Pfeffer / 2 EL zerkleinerte Kräuter
Spanisches omelett mit flammgegartem lachs
250 g flammgegarter Lachs / 6–8 Eier / 1/2 kg gekochte Kartoffeln / 1 Zwiebel / 150 ml Olivenöl / 1 EL feingehackte Petersilie / Tomaten / Salz / schwarzer Pfeffer
Salat Nicoise
600 g flammgegarter Lachs / ½ kg gekochte Kartoffeln, festkochend / 100 g gekochte Fisolen / 4 gekochte Eier / 1 in Ringe geschnittene rote Zwiebel / 4 Tomaten in Spalten geschnitten / ½ in Scheiben geschnittene frische Gurke / ca. 65 g Anchovis / ca. 65 g schwarze Oliven / Pfeffer aus der Mühle / Rucola Salat
Sauce:
50 ml Zitronensaft / 1 gehackte Knoblauchzehe / ½ EL Dijon Senf / ½ TL Salz / ½ TL Zucker / 2 EL Petersilie / 100 ml Rapsöl
Hot-smoked salmon fish products
DELICATELY SMOKED – FULL FLAVOUR
Gravad and cold-smoked salmon fish products
SLICES SEASONED WITH NATURE
Fresh fish
THE NORTH’S CATCH OF THE DAY
Fair Northern Fish
The freshest fish from the coldest arctic waters. Highest standards for food safety and quality. A fourth-generation family company with one passion: producing the most delicious fish products in the world.
FISH PRODUCTS WITH PASSION SINCE 1938
The Hätälä Family
Hätälä Bocuse d’Or -yhteistyössä
Nyhet / 2022-03-23
Ny produkt sprungen ur Hätäläs innovativa produktutveckling: lax i skivor med en touch av whisky
Nyhet / 2020-09-21
Hätäläs Bättre BRGR: en ny typ av flamstekt laxburgare
Nyhet / 2020-04-07
Fiskbiff à la Lindström: en älskad svensk klassiker som blivit ännu sundare
Nyhet / 2020-04-07
Tack till fiskaren
Nyhet / 2020-04-07